Crème Brûlée Met Koffie

Porties: 2

Je favoriete dessert gecombineerd met je favoriete koffie: de crème brûlée-koffie! Een heerlijke combinatie van SENSEO®-koffie met de aangename smaak van vanille.

Ingrediënten

  • 2 blaadjes gelatine
  • 2 kopjes SENSEO® Espresso koffie
  • 1 vanillestokje
  • 200ml slagroom
  • 30g suiker
  • 4 eidooiers
  • 2 eetlepels rietsuiker

Bereiding

  1. 01

    Verwarm de oven op 180 graden Celsius.

  2. 02

    Week de gelatine in koud water totdat de gelatine zacht en flexibel is. Knijp de gelatine uit, voeg deze toe aan de warme koffie en laat afkoelen op kamertemperatuur.

  3. 03

    Snijd het vanillestokje open en schraap de zaadjes eruit met een lepel. Zet vervolgens de slagroom op middelhoog vuur; het is belangrijk dat de slagroom niet aan de kook raakt. Voeg bij de room de koffie met gelatine en de vanille toe. Terwijl de room opwarmt, meng je met een garde de suiker door de eierdooiers tot een lobbig mengsel. Zodra de room lauwwarm is, giet je deze bij het eierdooiermengsel. Tip: meng de room en de eierdooiers met een spatel, niet met een garde, zodat er minder lucht in het mengsel komt, wat de kans op schiften verkleint.

  4. 04

    Verdeel het beslag over de koffiekopjes. Zet de kopjes in een ovenschaal met hoge rand en schenk 3 cm koud water erbij. Zet de schaal in de oven en bak de crème 30 minuten. Dit kan afwijken afhankelijk van de grootte van je koffiekopjes. De crème in de kopjes moet een consistentie bereiken waarbij ze in het midden nog een beetje mee schudden als je het kopje schudt, maar de zijkanten moeten helemaal stijf zijn. Laat de bakjes 2 uur afkoelen in de ijskast.

  5. 05

    Verdeel per kopje 1 eetlepel rietsuiker erover. Gebruik een brander om de suiker te laten smelten of zet de kopjes voor 3 minuten onder de grill van de oven.