Brioche Toast

Koffie is natuurlijk heerlijk om te drinken en wij Nederlanders kunnen er geen genoeg van krijgen. Wij zijn wereldkampioen koffie drinken. Maar, vergeet het niet ook als ingrediënt te gebruiken! Bijvoorbeeld in heerlijke zoete recepten, zoals deze brioche met espresso en mascarpone.

Ingrediënten

  • 4 dikke plakken brioche
  • 2 eieren
  • 30 ml melk
  • 20 ml afgekoelde SENSEO® Gold koffie
  • 4 el bruine suiker
  • 100 gram mascarpone
  • 4 el cacao
  • boter

Bereiding

  1. 01

    Klop de eieren los en voeg hier de melk en afgekoelde koffie aan toe. Meng goed door elkaar.

  2. 02

    Verwarm een koekenpan met een klontje boter op middelhoog vuur. Dompel de brioche even onder in het ei-koffiemengsel en zorg dat de hele brioche bedekt is met het mengsel.

  3. 03

    Voeg, zodra de boter begint te bruisen, de brioche toe aan de pan en bak aan beiden kanten goudbruin en knapperig. Doe een eetlepel suiker op de brioche en laat de brioche aan de kant met suiker nog heel even bakken tot het gaat karamelliseren.

  4. 04

    Verdeel de brioche op een bord met een eetlepel mascarpone en maak af met een eetlepel cacao die je zeeft boven de brioche. Lekker als brunch met een heerlijke kop warme koffie.